Този плод прочиства кръвта от тежки метали и помага за по-добро

...
Този плод прочиства кръвта от тежки метали и помага за по-добро
Коментари Харесай

Този плод прочиства кръвта от тежки метали и помага за по-добро храносмилане

Този плод прочиства кръвта от тежки метали и оказва помощ за по-добро храносмилане.

Sofia24.bg
ще ви опише за дребни оранжеви плодове, които на външен тип наподобяват на дребни доматчета. Тяхното име е физалис. Любопитно е, че плодовете са отчасти или напълно скрити в сходна на хартия шушулка, която се образува от изсъхналия цвят на растението. 

Плодът е сладостен и апетитен, леко кисел и доста ободрителен. Според някои хора усетът му се съпоставя с този на дребни сладки доматчета и ананас. 100 грама от плода съдържат към 130 калории. Плодовете на физалиса са извънредно потребни, тъй като са богати на каротин, витамин С, витамин А, минерали,  растителни белтъци, желязо, магнезий, калций, фосфор и соли, фруктоза и плодова киселина, както и криптоксантин.

Чаят или запарка от физалис оказва помощ за по-добро храносмилане, а също по този начин и за положителната работа на бъбреците. Този плод е потребен и при простуда, както и при заболявания на гърлото. Използват се и като мощен антиоксидант. Плодовете физалис съдържат желязо, което е потребно за мощна кръв. От друга страна, физалисът има антисептични свойства, по тази причина прочиства кръвта от тежки метали. Подпомага образуването на червени кръвни телца. 

Този плод има доста имена - инка бери (родината му е Перу и още инките са го култивирали), домат в обвивка, мексикански домат, еврейска ягода, цариградско грозде, земна череша, златна боровинка (голдън бери).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР